Sofinancira Evropska Unija Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika I feel Slovenia
Nazaj na seznam

Profesorica Irma in profesor Ondrej po Sloveniji. 18.04.2024

Če ste morda že prebrali v prejšnji novici, veste, da je Oddelek za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani v sredo 10. aprila 2024 gostil dr. Ondreja Konečnya - strokovnjaka, ki nam je predstavil Delovanje LEADER/CLLD na Češkem. ????????  Kot praktik (predsednik lokalne akcijske skupine) in teoretik (predavatelj na Univerzi v Brnu) nam je podal uvid v razvoj in delovanje Lokalnih akcijskih skupin na Češkem.
 
Prof. dr. Irma Potočnik Slavič je poleg predavanja zanj pripravila tudi bogat in raznolik terenski program, saj sta se v tistem tednu popeljala po Sloveniji in obiskala različne Lokalne akcijske skupine ter projektne partnerje. Med drugim tudi LAS Za mesto in vas in prijavitelja projekta v prejšnjem programskem obdobju Zavod404 - projekt MOBI. Ker smo kot RRA LUR vodilni partner obema Lokalnima akcijskima skupinama smo izkoristili to krasno priložnost za izmenjavo mednarodnih izkušenj in povezovanje. ????
 
In kaj je MOBI ? ????????  Nam sta projekt in njihovo poslanstvo odlično opisala v angleškem jeziku Miha Majetič in Špela Kurent z Zavoda 404.  Vas pa vabimo kar k ogledu projektne spletne strani. Navdušeni smo nad širokim konceptom, ki ga narekuje že sam LEADER, in njihovo izvedbo. Ustvarili so namreč  pravo sodobno mobilno delavnico, ki je lokalnim skupnostim, mladim in podjetjem omogočala lažjo dostopnost do delavnic in raznih projektov na področju tehniškega opismenjevanja. Pa to še zdaleč ni vse... Partnerji v projektu so bili še iHELP, Turistično društvo Rača in Srednja šola Domžale.