Sofinancira Evropska Unija Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika I feel Slovenia
Nazaj na seznam

V Kopru je potekal 19. zbor članov in posvet 08.04.2024

Člani društva se prav vsako leto srečamo na rednem zboru članov Društva za razvoj slovenskega podeželja. Takrat se SKUPAJ ustavimo na točki in pogledamo nazaj v preteklo leto - tokrat 2023 in naprej v prihajajoči čas - leto 2024-2025.

 

V petek 23. marca 2024 smo se zbrali v Kopru , kjer je potekal že 19. redni zbor članov in posvet LAS celotne Slovenije. Gostila nas je Lokalna akcijska skupina Zelena Istra. 

 

Uvodoma nas je pozdravil podžupan Občina Piran - Comune di Pirano Christian Poletti in izpostavil pomen sodelovanja med vsemi tremi sektorji, da bomo lahko izpeljali kvalitetne in uspešne projekte na podeželja.  Sledila je dobrodošlica in predstavitev LAS s strani predsednika LAS Zelena Istra Denisa Goje. Besedo je kot predsednik društva nato prevzel Roman Medved in odprl zbor članov, na katerem smo potrdili poročila o delu v preteklem letu ter sprejeli obsežen program dela društva do leta 2025. 

 

V drugem hodu je sledil  "Posvet o Delovanje nevladnih mrež za podeželje v EU" (Primož Kroflič in Goran Šoster) in predstavitev "Vloga LAS pri krepitvi krožnega biogospodarstva na podeželju" (Dr. Luka Juvančič, UL, Biotehniška fakulteta - v sklopu projektov BioRural (Obzorje Evropa) in BIOECO-UP (Interreg-CE)).

 

Vabimo vas k ogledu predstavitve "Vloga LAS pri krepitvi krožnega biogospodarstva na podeželju". Dokument je pripet spodaj.