Sofinancira Evropska Unija Evropski kmetijski sklad Evropski kmetijski sklad Skupna Kmetijska politika I feel Slovenia
Nazaj na seznam

Prva delavnica Priprava projekta za JP LAS 01.03.2024

 
Prva delavnica Priprava projekta za Javni poziv LAS Sožitje je uspešno za nami.
 
V torek 27. 2. 2024 smo se v številčni zasedbi zbrali na Igu, obnovili osnovna načela pristopa LEADER/CLLD, se sprehodili čez ključne podatke Strategije lokalnega razvoja in nove aktualne Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v obdobju do leta 2027. Oba dokumenta sta ključnega pomena za pripravo projektov na Javne pozive LAS.  Na delavnici smo premierno predstavili osnutek Meril za izbor operacij (projektov), ki še niso dokončno sprejeta in potrjena, vendar vam že nekoliko olajšajo priprave projektnih vlog. Merila bodo objavljena istočasno kot prvi Javni poziv - spomladi. Takoj po razgrnitvi Javnega poziva bomo pričeli tudi z dodatnimi delavnicami za namen svetovanja pri projektnih prijavah. Takrat bomo imeli tudi že več razjasnitev glede odprtih vprašanj, vezanih na Uredbo - zlasti finančni vidik projektov.
 
Hvala vsem udeležencem za številčno udeležbo in izkazan interes z mnogimi vprašanji. Upamo, da ste prišli bližje odgovorom in se morebiti povezali z primernimi projektnimi partnerji.
 
Vabljeni, da se z odprtimi vprašanji glede vašega projekta oglasite k nam ali pa nas povabite k vam. Z veseljem se odzovemo.